• EN
  • FR
  • ES
  • IT
  • LV
  • RO
×
×

Instruirile din cadrul proiectului Carer+ au demarat in judetul Hunedoara

La inceputul acestei luni a demarat programul de instruire organizat in cadrul proiectului Carer+, pentru ingrijitorii de batrani la domiciliu din judetul Hunedoara. Scopul instruirii este de a dezvolta abilitatile TIC ale participantilor, de a le furniza deprinderi legate de utilizarea tabletelor in vederea facilitarii si eficientizarii activitatii curente si de a le pune la dizpozitie noi metode si tehnici de integrare a metodelor si instrumentelor TIC in practica de zi cu zi.

Instruirea a inceput cu 21 de participanti, 18 voluntarii ai Crucii Rosii Hunedoara (de la filiala Deva si sub-filialele Hateg si Lupeni) si alti 3 voluntari de la ONG-urile din judet.

Trainingul a demarat cu mult entuziasm, atat din partea formatorului cat si din partea cursantilor, care sunt dornici sa invete noi mijloace de a folosi tehnologia si echipamentele puse la dispozitie in cadrul proiectului, pentru a-si eficientiza activitatea si a oferi beneficiarilor cea mai buna ingrijire posibila.

De mentionat sunt atat interesul participantilor legat de subiectul instruirii, dar deprinderile anterioare ale acestora legate de integrarea echipamentelor si a instrumentelor TIC in activitatea de zi cu zi, lucru datorat in primul rand faptului ca in anii precedenti Crucea Rosie Hunedoara a derulat un proiect pilot privind furnizarea de servicii de tele-asistenta pentru locuitorii din zonele indepartate.

Instruirea va continua pe parcursul lunilor următoare si va acoperi 5 module dedicate dezvoltării deprinderilor legate de integrarea TIC in activitatea curenta si noi tehnici si metode in îngrijirea la domiciliu.