• EN
  • FR
  • ES
  • IT
  • LV
  • RO
×
×

Furnizarea serviciului de îngrijire la domiciliu utilizând tehnologia Carer+

Serviciile oferite de către îngrijitorii la domiciliu persoanelor vârstnice au fost primite cu mult optimist de către beneficiarii de îngrijire. Deşi îngrijitorii la domiciliu s-au temut că aceştia vor fi reticenți în ceea ce priveşte utilizarea tehnologiilor din cadrul proiectului Carer+ au fost plăcut surprinşi de energia pozitivă cu care vârstnicii au primit tabletele.

Aceştia au recunoscut că de la o anumită vârstă este destul de dificil să utilizezi acest gen de tehnologie dar că şi-au dorit foarte mult să facă parte din acest proiect pentru a primi echipamentul şi pentru a învăţa să utilizeze aplicaţiile de comunicare precum Skype dar şi partea de căutare de informaţii pe internet pentru a putea să fie mereu conectaţi la lumea exterioară şi la tot ceea ce este nou. Odată cu utilizarea tabletei aceştia au afirmat că simt că gradul lor de dependenţă faţă de o terţă persoană a scăzut şi că au mai multă autonomie.

De asemenea vârstnicii sunt conştienţi de faptul că îngrijitorii lor sunt în acest moment mult mai bine pregătiţi din punct de vedere profesional ca urmare a cursului de formare de care au beneficiat în cadrul programului Carer+ şi că serviciile oferite s-au îmbunătăţit semnificativ în această perioadă, lucru care îi mulţumeşte foarte mult.

În ceea ce priveşte opinia îngrijitorilor aceştia consideră că aceste tablete sunt de un real sprijin persoanelor vârstnice: timpul şi activităţile derulate cu ajutorul tabletei îi ajută să evadeze din multitudinea de griji şi îi detaşează de toate grijile de zi cu zi. Anumite jocuri şi activităţi îi stimulează din punct de vedere cognitiv şi îi ajută în stimularea memoriei si combaterea anumitor probleme legate de demenţă.