• EN
  • FR
  • ES
  • IT
  • LV
  • RO
×
×

Organizarea focus grupurilor pentru masurarea impactului proiectului in Romania

In data de 31 Martie Fundatia EOS a organizat la Timisoara doua focus grupuri in vederea masurarii impactului cusului de pilotare derulat in cadrul proiectului Carer+.  La cele doua focus grupuri au participat atat beneficiarii varstnici cat si ingrijitorii la domiciliu care au fost cuprinsi in proiect.

Cele doua focus gupuri au fost organizate separat pentu fiecare categorie de beneficiari si ambele au fost foarte interactive. Toti participantii au fost implicati in discutii care au fost foarte dinamice. Structura stabilita initial nu a fost schimbata foarte mult intrucat participantii au fost cooperanti si au incercat pe cat posibil si in masura in care au inteles intrebarile adresate sa raspunda cat mai concret la acestea.

In anumite momente ale focus grupurilor moderatorul a trebuit sa intervina pentru a putea conduce discutiile spre rezultatele dorite dar rezultatele scontate au fost obtinute la final.

Concluziile obtinute la finalul acestor focus grupuri au fost ca proiectul Carer+ a fost primit cu foarte mult entuziasm, dorinta de nou si optimism in randul celor doua categorii de beneficiari in Romania. Prin intermediul acestui proiect si a dispozitivelor TIC furnizate, ingrijitorii la domiciliu au avut oportunitatea sa dobandeasca si sa isi imbunateasca abilitatile TIC si astfel sa poata oferi servicii de ingrijire la domiciliu de mult mai buna calitate ( servicii care nu se mai bazeaza in acest moment strict pe ingrijirea de baza si care pun acccent pe socializarea cu persoana varstnica) iar beneficiarii de ingrijire au dobandit sansa de a deveni autonomi si de a avea o noua modalitate de petrecere a timpului liber prin utilizarea tabletelor primite in folosinta.